perjantai 24. elokuuta 2012

Peruna-mäti-alkupala

Kun perunan istutus tapahtuu myöhään, niin silloin sadonkorjuu on syyskesän puuhaa. Nyt Villa Sandissa siis vihdoin omia uusia perunoita. Niistä syntyi alkupala, joka on sopisi loistavasti juhannuspöytään, tai myös jouluksi jos viitsisi pakastaa uusia perunoita (mitä en aio tehdä).


Keitä perunat ja anna jäähtyä. Tee tillikastike: 2 rkl hienonnettua tiiliä, 3 rkl rypsineitsytöljyä, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl sokeria, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. 

Siivuta kylmät perunat lautasille, ja perunasiivujen päälle tillikastiketta. Tarjoile ranskankerman, siian/muikunmädin ja hienonnetun punasipulin kanssa. Raasta vielä loppusilaukseksi västerbotten-, tai muuta vahvaa juustoa annosten päälle. 

Tykättiin kovin.  Maut sopivat yhteen ja vaikka kaikki ovat tuttuja juttuja erikseen ja osin yhdessäkin, niin juuri tällaista kombinaatiota ei ollut aiemmin tullut tehtyä.





2 kommenttia:

  1. Tuo Västerbotten-juusto on aina vaivannut, että mitä se oikein on. Siis jotain vahvemman makuista, saako sitä ihan Suomesta tuolla nimellä vai vastaako joku suomalainen juusto sitä? Se mainitaan keskimäärin joka toisessa ruotsalaisen lehden ruokaohjeessa...

    VastaaPoista
  2. Ihan sillä nimellä saa ainakin isommista K-kaupoista (jopa Tammisaaresta). Kolmion muotoinen ja kullan värinen paketti. Vahvaa kypsytettyä juustoa.Hyvää.

    VastaaPoista