sunnuntai 12. elokuuta 2012

Marjapiirakkaa aamiaiseksi


Villa Sandissa on kolme viinimarjapensasta, valkoinen, punainen ja musta. Sato on lähinnä mennyt lintujen suihin, mitä Maja nyt välillä on syönyt muutaman ohi kävellessään. Nyt oli viikonlopun viettäjien joukossa leipomistaitoinen ja hän teki meille marjapiirakan johon laitoimme punaisia ja mustia viinimarjoja.

Nypi yhteen 3dl vehnäjauhoja ja 50 grammaa voita. Lisää 1,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 1 tl leivinjauhetta. Sekoita ja vatkaa sitten joukkoon 3 munaa ja 1 dl maitoa. Sekoita marjat taikinan joukkoon ja kaada pyöreään kakkuvuokaan.


Paistoimme 35 minuuttia 180 asteessa (kiertoilma).  Anna jäähtyä ja käännä ylösalaisin tarjoiluvadille, niin marjat tulevat näkyviin.



Tarkoitus oli tarjoilla jälkiruokana jätskin kanssa. Mutta siinä vaiheessa kun ravut, pihvit, kantarellit ja tomaattisalaatti syöty, ei kukaan enää jaksanut mitään.


Joten tämä piirakka päätyi aamupalaksi kahvin/teen kanssa (maistuvaa ilman jätskiäkin). Sen voimalla odotettiin kunnes viimeistenkin herättyä päästiin brunssille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti