Toinen vappulounaan liharuoista, bresaolaa paprikakastikkeen kera. Bresaola on ilmakuivattua naudanlihaa pohjois-Italiasta. Suomeksi se kai pitäisi kääntää riimihäräksi. Hyvin tuo sopi noutopöytäänkin, mutta sanoisin että vielä parempi olisi alkuruokana, annos per lautanen. Nyt nuo tilpehöörit jäivät hieman sivuasemaan kun lihaa oli paljon ja siivut liikaa päällekkäin.
Osta siis bresaolaa tai vastaavaa kuivattua, suolattua naudanlihaa. Siivut lautaselle vieriviereen. Päälle paprikakastiketta (kts alla), rucolaa, parmesaania ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Kastike on yksinkertaisemmasta päästä: purkki säilöttyjä paprikoita. Siivilöi öljy pois, mutta säästä se. Sekoita paprikat sauvasekoittimella sileäksi ja lisää öljyä kunnes koostumus on mieleisesi. Maustaakin voi, vaan ei tarvitse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti