lauantai 11. toukokuuta 2013

Teriyakikastike maustoi lohen

Tykkään teriyakikastikkeesta. Vuosien mittaan olen ostanut valmista ja tehnyt itse. Usein oma tekemä on ollut mallia fusku, mutta mielestäni yllättävänkin hyvää. Joten jos haluat päästä helpolla: mausta soija sherryllä ja hunajalla. Jos haluat tehdä aidompaa (aidoksi en uskalla kutsua), niin jatka lukemista.

Teriyakilohta ja vihreää salaattia
Tarvitset desin soijaa, mielellään japanilaista. Puoli desiä sekä miriniä että sakea. 2-3 rkl tummaa ruokosokeria (tai esim fariini- ja tavallisen hienosokerin sekoitusta). Lisäksi pilko yksi valkosipulinkynsi ja parin sentin pala inkivääriä.



Kaikki kattilaan. Sekoita. Anna poreilla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes noin puolet volyymistä jäljellä. Siivilöi pois valkosipuli ja inkivääri. Anna jäähtyä.

Kävin Hangon Alkossa ostamassa sakea. Maksaessani kassaherra kysyi että ruoanlaittoonko. Myönteisen vastauksen saatuaan kertoi että sake säilyy avattuna vain n 6 päivää. Suositteli pakastamaan loput. (Loistavaa palvelua!) Siispä tein työtä käskettyä, nyt on pieniä pussukoita Villa Sandin pakastimessa. Joten kaikki kesällä kylään tulijat: tiedätte mitä on tarjolla illalliseksi (tai ruokajuomaksi?)!



Teriyakilla marinoin lohta puolisen tuntia grillin lämmitessä. Kastiketta lisättiin grillatun kalan päälle myös lautasella. Tykkäsin tälläkin kertaa.


Jotta salaatissakin olisi jotain japanilaista vivahdetta, laitoin joukkoon Edamamea, vihreitä soijapapuja. Muut aineet: salaatinlehtiä, purjoa, avokadoa.
 

Ruokajuomana lasilliset japanilaista olutta. (Takana näkyy sakepullo.)


Timotej epäili ruoan olevan myös terveellistä. Tiedä häntä mutta ainakin maukasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti