tiistai 14. toukokuuta 2013

Possunfilettä ja BBQ-kastiketta

Tässä tulee se viimeinen vappupostaus - siis tältä vuodelta.

Marinoitua possunfilettä joka tarjoiltiin kylmänä bbq-kastikkeen kera. Oikein hyvä noutopöytään, kaiken voi (ja täytyy) valmistaa etukäteen. Toki possun voisi myös grillata marinoinnin jälkeen ja tarjota kuumana bbq-kastikkeen kera. Pitääpä muistaakin kesämmällä.

Huom, marinadi- ja kastikemäärät ovat noin kolmelle kilolle possua! Ohje on löytynyt Allt om mat lehden juhlanumerosta nyt keväällä.


Putsaa porsaan sisäfileet. Tee marinadi: sekoita 2 hienoksi pilkottua vihreää chiliä, 1 dl rypsiöljyä, 1 dl japanilaista soijaa, 3 rkl ruokosokeria, 3 rkl juustokuminaa ja 1 rkl suolaa. Laita liha marinadin ja anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden verran.

Ota liha marinadista. Ruskista pinta paistinpannulla ja kypsennä sitten 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Annan lihan jäähtyä. Leikkaa siivuiksi. Koristele bbq-kastikkeella, punasipulin siivuilla ja (lehti)persiljalla. Laita loput kastikkeesta erikseen tarjolle.

Bbq-kastike:
Hienonna 4 valkosipulin kynttä ja 2 punaista chiliä. Laita kattilaan ja sekoita joukkoon 4 dl ketsuppia, 1 dl ruokosokeria, 1 dl omenaviinietikkaa, 2 rkl japanilaista soijaa ja 2 tl 'hickory liquid smoke' nestesavua. Keittele viitisen minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä.


Tuo liquid smoke on tujua tavaraa, 2 teelusikkallista yli puolessa litraa kastiketta  maistui varsin selvästi, ole siis varovainen ettei lorahda liikaa. Se kyllä tuo sen oikean amerikkalaisen bbq maun, kannattaa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti