Timotej katseli portabellosieniä kaupassa ja totesi ettemme ole niitä koskaan grillanneet. Neljä portabelloa ostoskoriin, lisäksi myös tomaatteja ja mozzarellaa, ja lauantain illallinen oli päätetty.
Täyte: pari kuutioitua tomaattia (poista siemenet), yksi pallero mozzarellajuustoa palasina, pieni tilkka oliiviöljyä, hyppysellinen tuoretta rosmariinia, mustapippuria ja 1 valkosipulin kynsi murskattuna. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Putsaa sienet, pikkulusikalla tummien 'partojen' poisto onnistuu hyvin. Sivele sienet molemmin puolin marinadilla, jossa ½ tl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunan mehua ja 2 tl soijaa.
Grillaa sienet molemmin puolin kunnes melkein kypsiä.
Jätä sisäpuoli ylöpäin lopuksi ja täytä sienet tomaattisekoituksella. Sulje grillin kansi ja grillaa vielä kunnes täyte kuumaa ja juusto sulanut.
Vielä vähän lehtipersiljaa koristeeksi ja ateria on valmis. Sopivat hyvin grillatun lihan lisukkeeksi, mutta käy myös kasvisateriasta. Kaksi portabelloa riitti oikein hyvin minulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti