sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Teriyakikana, japanilaiset kasvikset ja soijavaahto

Pari viikkoa sitten tehtiin teriyakikastiketta. Sen jämät laitettiin jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Se tuli heti mieleeni kun luin uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä teriyakipossusta ja japanilaisista kasviksista. Possuohje ei sytyttänyt, ainakaan tällä kertaa, monemn tunnin homma meille kahdelle tuntui liiottelulta pihapuuhien ohessa. Joten grillatuja kananfileitä teriyakikastikkeella, japanilaisia kesäkasviksia ja soijavaahtoa, olkaa hyvä:


Kanan maustoin teriyakikastikkeella ja grillasin, siinä ei sen ihmeellisempää.

Kasvikset Glorian ohjetta soveltaen:

  • muutama retiisi
  • ½ kukkakaali
  • paketti pinaattia
  • 3-4 kevätsipulia
  • 50 gr voita
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • ½ tl wasabia
  • suolaa
  • ½ rkl valkoviinietikkaa

Putsaa ja paloittele vihannekset. Esikeitä kukkakaalit. Sulata voi ja lisää siihen kuorittu ja raastettu inkivääri, kuten myös wasabi. Sekoita. Lisää kasvikset ja 'wokkaa' hetki. Tosi hyviä!

Alkuperäinen ohje oli isommalle määrälle ja siinä mukana myös herneen palkoja ja porkkanaa. Yllä oleva annos oli sopiva meille kahdelle.

Soijavaahto:

  • 1 dl soijaa
  • 1 dl miriniä
  • 1 kananmuna

Sekoita kaikki ainekset kattilassa sauvasekoittimella. Lämmitä seos varovasti noin 60-asteiseksi ja vaahdota samalla. Tarjoa heti. Tämä määrä riittää ainakin neljälle ruokailijalle.


Oikein hyvää, kasvikset erityisesti pääsevät suosikkilistalle. Eikä tuo soijavaahtokaan hassumpaa ollut, sille voisi miettiä muitakin käyttökohteita.

Tänään piti sataa, mutta ainakin vielä on poutaa ja sinistäkin taivasta näkyvissä. Timotej ahkerana trimmerin kanssa, pitäisköhän minunkin tehdä jotain hyödyllistä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti