Tehtiin juuressipsejä. Lanttua, porkkanaa, raitajuurta ja palsternakkaa. Vedeltiin perunankuorimisveitsellä ohuiksi siivuiksi (mandoliini sanoi sopimuksen irti juuri kriittisellä hetkellä). Sekoitettiin pienen oliiviöljytilkan kanssa ja kuivattiin noin 140 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia per pelti.
Onnistuttiin tekemään niin ohuita siivuja että kuivauksen jälkeen sipsit olivat mallia 'mini'. Ensi kerralla paksumpia siivuja, ehkä (uusi) mandoliini sittenkin parempi kuin kuorimisveitsi.
Valmiit sipsit kulhoon ja joukkoon suolan kukkia. Juurekset ovat jänniä, kuivattuina niiden makeus tulee selvästi esille, ihan eri maku kuin perunalastuissa (vaikka niissäkin kotitekoiset makeampia kuin teolliset). Kotitekoinen chiliaioli toimi dippikastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti