keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Linssilisuke

Edellisen postauksen turskan lisukkeena oli linssi-tomaatti-rucola sekoitusta. Oikein minun makuuni istuva sekoitus.


Tarvitset neljälle pari desiä belugalinssejä, kaksi shalottisipulia,  valkosipulin kynnen (litistä kynsi veitsen laidalla, niin että kynsi pysyy kasassa, mutta makua irtoaa enemmän kuin kokonoisesta kynnestä) , laakerilehden, oksan tuoretta rosmariinia. Laita kattilaan, lisää reippaasti vettä ja keitä kannen alla kunnes linssit kypsiä (vie 15-20 minuuttia). Kaada vesi pois ja poista myös laakerilehti, rosmariini ja valkosipuli.

Sekoita linssien joukkoon loraus oliiviöljyä (ehkä 1-2 rkl) ja hieman balsamicoviinietikkaa (1rkl?). Lisää myös uunikuivattuja tomaatteja (kyllä, tomaatit päätyivät, tai paremminkin osa niistä, saman päivän illalliseen) ja rucolaa.


Suosittelen lämpimästi. Mä tykkään kaikista linsseistä, mutta erityisesti Belugasta. Tämä kolminaisuus toimi hienosti yhteen, olen tyytyväinen improvisaation tulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti