perjantai 21. marraskuuta 2014

Katkarapucocktail



Nostalgiaa! 80-luvun Amerikkaa. Oikein perinteinen katkarapucocktail josta puuttuu kaikki hienostelu ja tilpehöörit (ei salaattia, sitruunan siivuja, tilliä tai muutakaan 'turhaa').  Tarvitset vain katkarapuja ja cocktailkastikkeen raaka-aineet, kts alla. Kastike tässä toki minun versioni, en väitä mitenkään alkuperäiseksi. Kannattaa sitten satsata katkarapuihin, osta niin hyvän laatuisia kuin onnistut löytämään. Nämä meidän yksilöt Timotej haki Espoosta asti, Mankkaan K-marketista (se joka myös ex-vexinä tunnetaan), tuoreita kuorimattomia norjalaisia.

Sekoita kastike (määrät arvioita siitä mitä laitoin, reseptiä ei ollut): puoli pulloa chilikastiketta (sitä ketsupin tapaista), 2 tl raastettua piparjuurta, muutama tippa Worchesterkastiketta, sitruunan mehua (1 tl?) ja 1 tl Hellmansin majoneesia. Tee kastike mielellään etukäteen, hyvä että maut saavat sekoittua toisiinsa jääkaapissa tunnin verran, tai pitempäänkin.

Timotej näppäristi kuori katkaravut niin että pyrstökuori jäi paikoilleen. Nämähän syödään sormin, joten se kuoren pala on hyvä olla sormien alla kun kastaa katkaravun kastikkeeseen ja vie suuhunsa. Plus näyttäähän nuo paremmilta kun tuo pyrstökuori on paikallaan.


Asettele katkaravut kuvan mukaisesti lasin reunalle ja lusikoi kastiketta lasiin. Valmiit annokset voivat hyvin odottaa vieraita jääkaapissa jonkun aikaa. Helppo alkuruoka, erityisesti Timotejn suosikki, mutta kelpaa kyllä minullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti