maanantai 24. marraskuuta 2014

Rapeat uunissa paistetut avokadolohkot

En oikein miten näitä kutsuisi suomeksi, otsikko yksi ehdotus, menkööt sillä. Mietin kyllä jos kutsuisin avokadoranskalaisiksi.... (avocado fries kun oli alkuperäinen nimi). Idea löytyi täältä (ohje englanniksi).


Kuulostaa hölmöltä, mutta maistuu hyvältä! Ja vieläpä terveellistä, täysin ilman rasvaa (paitsi avokadon oma, terveellinen sellainen). Lihansyöjävieraatkin tykkäsivät, puhumattakaan meistä avokadofaneista.


Poista avokadoista kivet ja kuoret, leikkaa kahdeksaan lohkoon. Kasta lohkot ensin vehnäjauhossa jossa joukossa hieman mustapippuria ja suolaa. Sen jälkeen kevyesti vatkatussa kanamunassa ja viimeksi Pankossa (japanilainen 'korppujauho', meillä sitä käytetään esim kalan kuorrutukseen, paljon kevyempää kuin tavallinen leivästä jauhettu).


Laita lohkot uuniritilälle. Kannattaa laittaa pelti alle, niin uuni pysyy puhtaana, jos ja kun pankoa tippuu ritilän väleistä. Paista 15-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Tarjoile mieleisen dippikastikkeen kanssa. Nämä olivat alkudrinkin seurana, tein kolme lohkoa jokaiselle (tai kuvasta päätellen niitä on 21, kolme vajaa siis, mihinköhän ne katosivat - kokin suuhun ennen kuorrutusta kenties). Aika sopiva määrä, kun ilta jatkui lihafonduen ääressä.


Pari oluttakin näkyy olleen tarjolla, muilla palan painikkeena oli toisenlaista kuohuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti