sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Turskaa ja tapenadea




Lauantain menu suunniteltiin viikolla ja ostoslistakin tehtiin. Kuulostaa erinomaiselta valmistautumiselta. No, ihan putkeen ei kuitenkaan mennyt. Nimittäin lauantaina oli kyllä raaka-aineet kasassa, mutta pääruoan resepti hukassa! Eikä sitä koskaan löytynyt, joten hieman meni improvisaation puolelle. 

Löysin kuitenkin samoja raakaineita sisältävän turskareseptin, joten sen inspiroimana: turskaa jonka päälle tapenadea. (Tapenade ei kuitenkaan tahnana vaan ainekset pieninä palasina.)


Tee ensin tapenade. Pilko muistia oliiveja (tässä ehkä parin desin verran), 2-3 anjovisfilettä, 1-2 rkl kapriksia, 1 valkosipulin kynsi, tuoretta oreganoa. Sekoita ja lisää joukkoon muutama rkl oliiviöljyä, noin ruokalusikallinen sitruunan mehua ja mustapippuria.


Laita kalan fileet uunivuokaan, suolaa ja pippuroi kevyesti, erityisesti suolan kanssa kannattaa olla varovainen, tapenaden kun on varsin suolaista. Levitä tapenadesekoitus kalan päälle ja vielä ohuita sitruunan siivuja päällimmäiseksi. Viimeksi alumiinifolio vuoan kanneksi ja sitten uuniin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti