torstai 6. marraskuuta 2014

Ruusukaalia, karamellisoitua valkosipulia ja sitruunan kuorta

Tässä seuraava resepti Ottolenghin kirjasta Plenty more. Tällä kertaa ruusukaaleille löytyi uusi resepti, niitä aina tarvitaan. Huomaa että vaikka ohje on neljälle, kuvissa on kahden ruokailijan annos. 

Raaka-aineet yhteiskuvassa
Aloita valkosipulista. Kuori valkosipulin kynsiä 200 gramman verran (3 isoa tai 5 normaalin kokoista valkosipulia). (Määrä kuulostaa suurelta, mutta valmiissa ruoassa maku on mieto.) Keitä kynsiä kolme minuuttia, poista vedestä ja kuivaa. Sen jälkeen paista niitä parisen minuuttia 2 rkl oliiviöljyä kunnes ympäriinsä kullanruskeita. Lisää pannulle 2 tl balsamico viinietikkaa, 1 rkl sokeria, 90 ml vettä ja 1/4 tl suolaa. Kiehauta ja anna poreilla keskilämmöllä 10-15 minuuttia kunnes kutakuinkin kaikki neste on haihtunut ja valkosipulin kynnet ovat karamellisoituneet. Nosta pannu pois liedeltä ja jätä odottamaan.


Seuraavana vuorossa sitruuna. Kuori perunankuorimisveitsellä ohuita siivuja sitruunan kuorta, vältä valkoisen osan mukaan tuloa. Leikkaa 1-2 mm suikaleiksi ja laita pieneen kattilaan. Lisää sitruunan mehu ja sen verran vettä että mehun ja veden yhteinen määrä on 1 dl. Lisää neste kattilaan kuorien kanssa, lisää 2 rkl sokeria ja keittele hiljalleen 12-15 minuuttia kunnes neste vähentynyt noin kolmasosaan. Nosta pois liedeltä, anna jäähtyä ja kaada neste pois, säästä kuoret.


Putsaa ruusukaalit (ohjeessa 600 gr) ja puolita pitkittäin. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää ruusukaalit, suolaa ja mustapippuria (saattaa olla järkevää tehdä tämä kahdessa erässä jos kaaleja on paljon ja pannu pieni). Paista sekoittaen viitisen minuuttia.


Tämän jälkeen vuorossa annoksen teko: sekoita ruusukaalit, valkosipulit siirappineen ja 1 punainen chili pilkottuna. Tarjoilun alla lisää joukkoon sitruunan kuoret ja pilkottua tuoretta basilikaa (20 gr luki ohjeessa).



Kaunista, eikä totta? Käy sellaisenaan kasvisateriasta, mutta sopii myös liha/kalaruoan lisukkeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti