torstai 10. maaliskuuta 2011

Arki-illan kanaherkku

Tämä 'resepti' on noin 90-luvun puolivälistä. Joku ilta tehtiin kanawokkia siitä mitä kaapeista sattui löytymään. Osoittautui hyväksi ja niinpä kana-ananas-hillosipuli sherry-soija-kastikkeessa oli vuosia arkiruokarepertuaarissamme. Hyvin kelpasi kolmelle sukupolvelle. Nyt se löytyi muistista kun kiinalaiselle ruokaseuralle lupasimme riisiä ja jotain piti keksiä sen rinnalle. Tosin pakko myöntää etten enää oikein muistanut mitä siihen alunperin  tuli, mutta samantyylistä ainakin.


Näin tällä kertaa: Wokkaa/ruskista kanapaloja hetki. Lisää joukkoon kastikesekoitus jossa tällä kertaa oli sherryä (Bristol cream), soijaa, tilkka kanalientä, 1 rkl hunajaa, tilkka sesamiöljyä. Pahoittelen määrien puutetta, ei vain ole koskaan käynyt mielessäni niitten mittaaminen, makutuntumalla on hyvää tullut. Anna kanojen muhia kypsiksi kastikkeessa. Lisää ananaspalat ja hillosipulit ja anna kuumentua ihan hetkinen. Valmistuu nopeammin kuin mitä riisin keittämiseen menee aikaa. Mukava sekoitus makeaa ja suolaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti