lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pinaattikeittoa Villa Sandissa

Niin paljon kun pinaattikeitosta pidän, niin oikeastaan on täysin käsittämätöntä etten ole ennen tehnyt sitä itse. Nyt on asia korjattu ja soppa tehtiin  ICAn reseptiä mukaellen.

Tästä se lähti:


Resepti iPadissa, lasissa ruoanlaittoviiniä, pinaatti ja sipuli silputtuna. Kananmuna jo kiehumassa ja munakello tekee työtään.

Kahden hengen satsiin käytettiin kaksi pakettia tuoretta pinaattia, a' 70 gr, karkeasti hakattuna, yksi sipuli hienoksi silputtuna, hieman rypsiöljyä, 1-2 rkl kasvisfondia, n 1,5 dl kuohukermaa, 1 rkl vehnäjauhoja, vettä n 5 dl, suolaa ja pippuria.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja pinaatit, freesaa muutama minuutti. Ripottele päälle vehnäjauho ja sekoita. Lisää vesi ja kasvisfondi ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kerma ja mustapippuria ja suolaa (maista toki ensin, fondi on suolaista), sekä raasta mukaan tuoretta muskottia jos sattuu olemaan, meillä ei.

Tarjoile keitetyn kanamunan kanssa.


Tämä keitto sai kunnian olla sesongin ensimmäinen ruoka Villa Sandissa. (Mikä tosin ei pidä täysin paikkansa sillä nuoriso vietti täällä viikonlopun jo pari viikkoa sitten, mutta niistä kokkauksista ei Majalla tai Timotejlla ole tietoa.)

Sisällä lämmintä ja miellyttävää kaikin tavoin. Näköalakin on kaunis ja aurinkoinen, mutta ulos ei oikeastaan tee mieli. Kova tuuli ja valtavat kinokset muistuttavat enemmän talvea kuin kevättä.

1 kommentti:

  1. Parempi kun ei tiedetä miten / mitä nuorempi sukupolvi syö . . . . .

    VastaaPoista