maanantai 28. maaliskuuta 2011

Yrttimaustettu kokonainen kana

Samana päivänä pinaattikeiton kanssa tuli toinenkin ensimmäinen kerta - kokonainen kana on jäänyt ennen tekemättä. Nolottaa myöntää, mutta onpa täällä jo aiemminkin todettu että yleensä suosin nopeata ja yksinkertaista. Jotenkin se kokonaisen kanan esteettinen asettelu lautasellekin on tuntunut ylivoimaiselta ..... jep, jep, eipä ne asettelut muutenkaan ole kauneuspisteitä saaneet, tiedetään.

Mutta nyt siis kotimainen jyväbroileri pöydällä ja edessä myös Allt om matin parin vuoden takainen resepti örtöverbakad kyckling inspiraatiota antamassa.

Majan tehdessä täytettä Timotej irrotti nahkaa niin että täytteelle syntyi tilaa. Lusikan varsi osoittautui hyväksi työkaluksi tehtävään

Täytteeseen tuli n 1/3 purkkia Chavroux vuohenjuustoa, n ½ purkkia Philadelphia juustoa, puolikkaan sitruunan mehua ja reilu ½ litraa tuoreita, silputtuja yrttejä (sekoitus lehtipersiljaa, salviaa, rosmariinia, oregania ja minttua). Sekoita keskenään tahnaksi.

Täyte löysi tiensä kanan nahan alle sormilla työntämällä, välillä nahan alla, välillä päällä. (Timotej oli tehnyt hyvää työtä, nahassa ei ollut reiän reikää! Ei olisi onnistunut hosu-Majalta) Kanan päälle sivelin öljyn ja soijan fifty-fifty seosta, ja viimeistely suolalla ja pippurilla.


Uunissa kana oli 175 asteessa tunnin ja vartin, mikä oli oikea aika. Todella mehukas kana siirtyi Timotejn hienosti 'carvaamana' lautasille:

Otteet on kuin Amerikassa kiitospäivänä....

Lisäksi tarjoiltiin vihreitä papuja ja kastiketta: Kiehauta 2 dl kanalientä (Puljongin), sekoita1 dl kermaa ja vajaa rkl  vehnäjouhoja jalisää seos liemeen. Anna poreilla n 5 minuuttia ja mausta soijalla, suolalla, mustapippurilla.


Kana oli erinomaisen mehukasta ja maukasta. Rosmariinia olisi voinut olla hitusen vähemmän, se tuli aika vahvasti läpi. Mutta, mutta, hyväähän se on joten ei voi valittaa. Ja vaikea vähentää ensi kerralla, kun ei nytkään tullut mitattua....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti