perjantai 18. maaliskuuta 2011

Sinisimpukat - todellista pikaruokaa

Kaipaatko esim perjaintai-illaksi jotain nopeaa, hyvää, pientä luksusta ilahduttamaan viikonlopun alkua. Satsaa sinisimpukoihin, parikymmentä minuuttia ja mukava iltapala pöydässä.

Me ostimme kahdelle kilon pussillisen sinisimpukoita. Muutama jäi, mutta aika sopiva määrä meille. Huuhtele simpukat ja varmista että kaikki eläviä (= elävä simpukka sulkeutuu kun 'koputtaa' kuoreen).


Perinteiseen tapaan mentiin: pilko 3 salottisipulia ja 2 valkosipulinkynttä hienoksi. Kuullota sipuleita voissa hetki, lisää n ½l valkoviiniä ja vähän valkopippuria. Anna kiehua kannen alla minuutti tai pari. Lisää simpukat ja anna kiehua (edelleen kannen alla) n 5 minuuttia. Nosta simpukat pois ja pidä lämpiminä, anna liemen kiehua hieman kokoon. Laita simpukat takaisin ja kuumenna hetkinen. Ohjeissa yleensä myös mukana persiljaa, mutta kun ei nyt ollut kotona niin pärjättiin ilmankin. Suolaa kyllä lisäsin.


Simpukat lautaselle ja lientä mukaan. Helpoin tapa syödä on käyttää tyhjää kuorta 'pinsettinä', sillä nipistäen liha irtoaa helposti ja siirtyy suuhun liemeen kastamisen jälkeen.

Alkon myyjä suositteli tätä viiniä (hinta n 9€) sekä liemeen että ruoan kera, hyvin toimi.


Näin alkoi tämä viikonloppu. Huomenna taas ravintolaruokailun vuoro, tällä kertaa Ateljee Finne vastaa illallisesta. Ja varmaan normaalin lauantain tapaan meidät löytää aamiaiselta Akateemisen kirjakaupan Cafe Aallosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti