sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Varaslähtö parsakauteen

Vaikka parsakausi ei vielä täällä ole ja ulkonakin satoi lunta, emme voineet vastustaa kiusausta ja sesongin ensimmäiset, kaukaa tulleet parsat keitettiin eilen lounaaksi. Torstaina ammattikokki kertoi että parsan voi hyvin keittää paistinpannussa ja keitinveteen kannattaa suolan lisäksi laittaa myös reippaasti voita, 100 gr.

Niin teimme:



Vihreätä parsaa ei tarvitse kuoria, riittää kun leikkaa kuivan pään pois. Keittoaika oli 5 min ja lopputulos oli  sopivan al dente. Päälle Gardajärven oliiviöljyä, juuri raastettua parmesaania ja seuraksi siivu maukasta kinkkua, 10 minuutissa helppo lounas oli lautasella:

2 kommenttia:

  1. Saavutetaanko sillä jotain etua, että paistinpannussa keittää, vai ihan vaihtelun vuoksi vaan? nimim. kerran parsaa keittänyt ja siinä epäonnistunut KR

    VastaaPoista
  2. Kattilassa minäkin keitin ennen ja kyllä sekin toimi. Mutta musta toi paistinpannu toimi paremmin, laakea astia kun on, niin parsat mahtuivat hyvin ja kypsyivät samaan aikaan. Eikä tarvinnut sitomista tai muita kommervenkkejä. Jatkossa minä pysyn paistinpannussa.

    VastaaPoista