sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kuollutta hirveä (Timotej epäilee paleltumiskuolemaa, koska löytyi pakastimestamme)

Keittiöremontti lähenee ja pakastimen tyhjennys alkaa olla ajankohtaista. Vaikka eipä siellä paljon mitään ole, edamamepaketti ja hirveä. Ulkofilee (ison vasan) 2010 luki paketin päällä, kiitokset Perniöön. Filee marinoitiin punaviini-soija-öljy-valkosipuli-mustapippuri-rosmariini sekoituksessa n 8 tuntia.  Paistinpannulla otettiin kaunis väri ennen uuniiin laittoa.

Silikoninauhat käteviä paistien sitomisessa, kestävät paistamiset ja uunin, käytön jälkeen tiskikoneeseen

Fileeseen paistolämpömittari ja uuniin. Uunin lämpötilan toivoisin olleen 150C asteen tietämillä,mutta meidän uunista kun ei tiedä. No, eipä haitannut tällä(kään) kertaa. Kun mittari näytti 56C filee otettiin ulos ja kiedoin folioon, jossa vetäytyi n 15 minuuttia sillä aikaa kun lisukkeet ja kastike valmistui.


Lisukkeet valmisteltiin hyvissä ajoin

Pinaatit ja suppilovahverot paistettiin kevyesti paistinpannulla, suolaa ja mustapippuria tahtoivat mukaan. Pikkusipulit ja tomaatit muhivat uunissa fileen vieressä. Sipulit ehkä15- 20 min ja kierittelin niitä lihanesteessä kun olin nostanut fileen folioon. Tomaatin puolikkaat (joissa päällä provencen yrttejä ja suolaa) olivat uunissa reilu 10 min. Lisäksi pippurikastiketta ja Baron de Ley italialaista punaviiniä. Reserva 2005, joka osoittautui varsin miellyttäväksi.

Pippurikastike uupuu kuvasta, muuten tässä koko ateria

Liha oli noin medium, ehkä plus, kuvassa näyttää kypsemmältä kuin mitä oli. Maistuva kokonaisuus ja elämä hymyilee. Varsinkin kun tuli käytyä jumpassa ennen ruokailua, niin voi hyvällä omatunnolla nauttia sekä ruoasta että viinistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti