tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kikhernecurry

Intialaisia makuja tarjolla tällä kertaa. Mukana ihan oikea reseptikin, uskokaa pois. Mausteiden määrä osoittautui aika sopivaksi, ei tulista mitenkään, mutta selvästi intialaisvaikutteista ja paljon makua.

Ainekset (ehkä kolmelle hengelle jos lisukkeena leipää kuten meillä, riittänee neljälle jos tarjoat riisin kera):
  • 2 prk käyttövalmiita kikherneitä (käytimme valmiita, toki voisi liottaa ja keittää itsekin)
  • 3 sipulia
  • 1 rkl hienonnettua/raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ruokaöljyä
  • 1 tl kutakin: juustokuminaa, kurkumaa, jauhettuja korianterin siemeniä
  • ½ tl kutakin: kardemummaa, garam masalaa, mustapippuria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  • tuoretta korianteria
Makuaineet valmiina kattilaan, mausteet sekoitettuna pikkukipossa
Huuhdo herneet kylmässä vedessä ja valuta. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja inkivääri öljyssä kattilassa. Anna kypsyä ilman että saa väriä n 10 minuuttia. Lisää mausteet, sekoita ja kypsytä vielä 5 min.

Tässä kohtaa upea tuoksu valtaa keittiön ja ruokahalu kasvaa

Lisää tomaattimurska, sokeri, vesi ja kikherneet. Hauduta 10 min.


Curry lautasille ja päälle tuoretta korianteria. Tarjolle lisäksi hyvää leipää (tai varmaan riisikin käy) ja taas on nopea ja maukas ateria valmis.



Hyvin onnistui haarukalla syönti vaikka ensin epäilin lusikan olevan tarpeen, loputkin liemestä imeytyi hyvin herneisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti