Ainekset (ehkä kolmelle hengelle jos lisukkeena leipää kuten meillä, riittänee neljälle jos tarjoat riisin kera):
- 2 prk käyttövalmiita kikherneitä (käytimme valmiita, toki voisi liottaa ja keittää itsekin)
- 3 sipulia
- 1 rkl hienonnettua/raastettua inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- ruokaöljyä
- 1 tl kutakin: juustokuminaa, kurkumaa, jauhettuja korianterin siemeniä
- ½ tl kutakin: kardemummaa, garam masalaa, mustapippuria
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 tl hienoa sokeria
- 1 dl vettä
- tuoretta korianteria
Makuaineet valmiina kattilaan, mausteet sekoitettuna pikkukipossa |
Tässä kohtaa upea tuoksu valtaa keittiön ja ruokahalu kasvaa |
Lisää tomaattimurska, sokeri, vesi ja kikherneet. Hauduta 10 min.
Curry lautasille ja päälle tuoretta korianteria. Tarjolle lisäksi hyvää leipää (tai varmaan riisikin käy) ja taas on nopea ja maukas ateria valmis.
Hyvin onnistui haarukalla syönti vaikka ensin epäilin lusikan olevan tarpeen, loputkin liemestä imeytyi hyvin herneisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti