Keitetty kala ei kuulosta erityisen houkuttelevalta tai maukkaalta. Ja täytyy myöntää, että en ole siitä aina pitänytkään, esim aikojen alussa Norjassa sukuloimassa ollessa oli välillä vaikeaa saada lautanen kohteliaasti tyhjäksi. Liekö ikä tehnyt tehtävänsä vai omatekemä yksinkertaisesti parempaa, mutta keitetty turska voisulan ja piparjuuren kera ei ole lainkaan hullumpaa.
|
Kalakattilalla on ikää jo n 20 v |
|
|
Kahden hengen turskafileet menossa kattilaan |
|
|
|
Keitinliemeen kannattaa satsata, siitähän se maku tulee. Laitoin Puljongin kalalientä, valkoviiniä, sipulia ja mustapippuria. Keintinliemi ei saa kiehua voimakkaasti, vain kevyesti poreilla (sjuda). Meidän fileiden kypsymiseen ei viittä minuuttia mennyt.
Lisäksi skirat smör / kirkastettua(?) voita ja raastettua piparjuurta antamaan lisää makua. Tarjoa mielesi mukaan perunan ja/tai kasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti