Peurapaisti, puolukka-kermakastiketta, uunissa paahdettuja maa-artisokkia, ruusukaalia ja suppilovahveroita. Metsäinen, varsin maukas kokonaisuus.
Uuniin menossa |
Kun otin paistin uunista, nostin uunin lämpäitlan 225een ja laitoin sinne uunipellin, jossa oli maa-artisokkaa lohkoina ja oliiviöljyä. Maa-artisokat olin harjannut puhtaaksi, mutten kuorinut.
Maa-artisokkien paahtuessa tein kastikkeen. Kermakastikkeen pohja tuli lihan ruskistusnesteestä, lammasliemestä, kermasta ja katajanmarjoista. Annoin kiehua kokooon, siivilöin, maustoin suolalla ja tilkalla sherryä, suurustin vehnäjauholla ja lisäsin viimeksi puolukoita.
Ja viimeksi kahdella eri paistinpannulla kypsennin ruusukaalin lehtiä oliiviöljyssä (ja maustoin suolalla), sekä sipuli-suppissekoitusta, johon makua toi voi, suola ja mustapippuri.
Paisti onnistui erinomaisesti, mureaa ja maukasta. Myös se että se vetäytyi foliossa liki kolme varttia uunista oton jälkeen auttoi asiaa. Nesteet olivat lihassa, eikä leikkuulaudalla. Siivut ovat myös helpompi leikata ohuiksi ja kauniiksi kun malttaa odottaa.
Ja ne maa-artisokat! Älyttömän hyviä ja ihmettelimme kovin miksei näitä oltu tehty aiemmin. Upea maku, helppo tehdä ja tuo vaihtelua lisukkeisiin.
Makuaistin lisäksi iloa oli tarjolla silmillekin. Kauden viimeiset (?) Sepon tulppaanit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti