perjantai 6. huhtikuuta 2012

Savustettu lammaspaisti aloitti pääsiäisen vieton

Päätettiin kokeilla jotain uutta tänä pääsiäisenä ja Hakaniemen hallista ostettiin Reinin Lihan savustettu lammaspaisti (-viulu?).


Lisukkeeksi kermaperunoita, joiden joukossa myös palsternakkaa ja lanttua. Lisäksi rosmariini-punaviinikastiketta ja ruusukaalia.

Lihalle ei siis tarvinnut tehdä mitään, Timotej leikkasi kauniita siivuja suoraan lautasille.

Lisukkeet:
Uunissa muhi kermassa, suolalla ja mustapippurilla maustettuja, perunan, palsternakan ja lantun siivuja.

Kastike tehtiin Puljongin lammasliemestä.


Kuullotin sipulia, valkosipulia ja tuoretta rosmariinia voissa, lisäsin lammaslientä ja punaviiniä ja annoin poreilla jonkun aikaa. Siivilöin kastikepohjan, suurustin vehnäjauhoilla ja lisäsin vielä tilkan kermaa.

Ruusukaalin lehdet paistoin nopeasti oliiviöljyssä ja maustoin suolalla. Aivan uskomattoman hyvää joka kerta! Tehkää ihmeessä.


Tuosta lammaspaistista riittää pitkään ja sitä varmasti jaetaan myös ystäville ja sukulaisille (sorry, Perniö, Turku ja Väiski, saatte jämät maanantaina...). Sunnuntaina ajattelin tarjota sitä smetanassa haudutetun hapankaalin kanssa. Huomenna illallisseuralle on tarkoituksena tarjoilla peuran sisäpaistia, mutta eiköhän tätä lammasta saada mukaan alkuruokaan....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti